SEIDENFADEN | Håndbyggede cykelstel på mål

Henrik Seidenfaden

Jeg begyndte at interessere mig for cykler og cykelsport da jeg var 13 år. Lige siden, har jeg samlet mine egne og lejlighedsvis andres cykler. I 1986 og 1987 arbejdede jeg fuldtids i en større cykelforretning. Jeg er selvlært stelbygger og har brugt 2 år på at udvikle mine færdigheder i tilpasning og lodning af cykelstel. Der findes ingen danske og kun få udenlandske komplette professionsuddannelser indenfor denne form for stelbygning. Årsagen er at hovedparten af cykelproduktionen i dag er industrialiseret. Hovedparten af denne cykelproduktion foregår nu i Kina og Taiwan.

 

Jeg har i opstarten fået uvurderlig rådgivning og hjælp af et par ældre danske stelbyggere og jeg forventer at opsøge yderligere uddannelse / viden i udlandet de kommende år. I marts 2015 kan jeg således tilbyde at bygge dig et racer eller sports cykelstel af stålrør med muffer. Senere kommer der forhåbentligt cross og MTB, m.m. på programmet.

 

Danmark er et cykelland, men vores engang så stolte produktion af cykler er stort set forsvundet. Årsagen er naturligvis at en række omkostninger er væsentligt højere i Danmark end eksempelvis i fjernøsten. Min danske cykel virksomhed en derfor af en begrænset størrelse, drevet af passion og stædighed.

 

Hvorfor et håndbygget cykelstel af stål?

Alberto Contador, Vincenzo Nibali og co. har nogle lækre cykler. Hvis du vil have en magen til er det ikke noget problem. De fås i handlen i det meste af verden. Men måske har du rationelt set et helt andet cykelbehov end ovenstående herrer? Og måske har du helt andre ønsker mht. cyklens udseende?

 

Vi mennesker handler på baggrund af såvel analyser, som følelser. Også når vi skal vælge cykel. Jeg vil gøre mit bedste for at vejlede dig til et godt cykelkøb.

SEIDENFADEN v/ Henrik Seidenfaden Albertslundvej 10, 2620 Albertslund henrikseidenfaden@mail.dk Tel: 0045 2240 9097